Trend att köpa begagnad iphone

Trend att köpa begagnad iphone

Marknaden för begagnade smartphones ökar drastiskt och man räknade med att se en ökning på hela 50 procent under förra året. Den höga kvaliteten på dagens telefoner möjliggör att man kan sälja sin telefon om man valt att köpa en ny, vilket både är prisvärt och bra för miljön.

IphoneIdag äger majoriteten av befolkningen en egen smartphone. Samtidigt som det varje år lanseras nya modeller säljs begagnade telefoner vidare till dem som inte väljer att köpa en splitter ny. Genom att köpa en begagnad iphone kan man spara tusenlappar och samtidigt värna om miljön. Dagens Industri skriver att sökningarna på mobiltelefoner har ökat med hela 130 procent på Blocket sedan den nya Iphone 7 presenterades.

Samtidigt som försäljningen och användningen av smartphones ökar varje dag är den begagnade marknaden hetare än någonsin. På Computer Sweden skriver man om en rapport som är gjort av konsultbolaget Deloiette. Rapporten visar att den begagnade försäljningen av smartphones skulle öka med 50 procent under 2016 vilket skulle motsvara ungefär 143 miljarder kronor globalt. Rapporten är ännu inte sammanställd för föregående år, men man kan med säkerhet se en ökad trend.

I dagsläget är kvaliteten på smartphones väldigt hög vilket gör att man kan använda en telefon mer än bara några år. Det gör det även möjligt att sälja vidare telefonen om man valt att köpa en ersättare. Om olyckan ändå skulle vara framme är det enkelt att få hjälp med reparationen. Många teknikföretag bygger även program som hjälp för att återta smartphones.

Var försiktig

Man ska dock vara försiktig om man väljer att köpa en begagnad telefon, speciellt från privatpersoner. Ibland kan det vara osäkert att inte kunna bedöma om telefonen är stulen eller inte. Nu försvårar även Apple kontrollen man kunde göra av en eventuellt stulen Iphone. Som man skriver om på Mac World har man tidigare kunnat använda ett verktyg kallat ”Icloud Activation Lock Status” för att dubbelkolla att en begagnad Iphone. Nu är dock denna tjänst borttagen och orsaken till detta är fortfarande okänd.