Så inreder du IT-kontoret bäst

Så inreder du IT-kontoret bäst

Inredningen spelar en stor roll för arbetsmiljön. Att inreda på ett genomtänkt sätt kommer bidra till produktivt arbete. Planera allt från kontorsmaterial till möbler för att få en bra helhet.

När det kommer till att inreda IT-företagets kontor är det viktigt att tänka till och planera för att få ett bra resultat. Det är viktigt att tänka på allt från kontorsmaterial och ergonomiska skrivbord till vad som ska sitta på väggarna. Allt spelar roll för helheten. Även om det mesta är digitalt idag kan det vara värt att ha pärmar och pärmregister för att kunna hålla ordning och reda bland fysiska papper. Det finns billiga pärmregister att beställa på nätet. Det finns alla möjliga pärmregister att välja mellan för att hålla ordning på viktiga papper. Beställ även snygga och tilltalande pärmar samtidigt som du beställer pärmregister. Tänk på att även ha bra förvaringsmöjligheter för pennor, papper och andra små kontorssaker. Placeringen av skrivare och kontorsmaskiner spelar också roll för arbetsmiljön. Försök få dem att smälta in i inredningen på kontoret.

Kontorsmaterial för IT-kontoret:

  • Pärmar och pärmregister
  • Pennor
  • Post-it lappar
  • Papper
  • Anteckningsblock

Hitta en bra balans i kontorsinredningen

Att inreda ett kontor är en investering i arbetsmiljön. Det handlar inte bara om att ha ett kontor som är ger ett bra visuellt intryck utan även om att det är funktionellt. Helst av allt ska funktion och det visuella samarbeta och tillsammans skapa en tilltalande helhet. Det är bra att satsa på att ha en bra balans i inredningen för att de som arbetar där får rätt energi. Arbetsmiljön på ett kontor är faktiskt avgörande för hur produktiva medarbetarna är. En dålig arbetsmiljö kan påverka arbetet negativt.

Färger bidrar till en bra arbetsmiljö

För att få ett levande kontor är färger bra att jobba med. Ett tips är låta kontoret ha en neutral bas. Då är det lättare att arbeta med olika färger. Välj ut ungefär 1-3 färger som du har på olika inredningsdetaljer. Det kan vara tavlor, kontorsmaterial på skrivbord och lampor. Att ha olika färger på ett kontor gör miljön trivsam.

Satsa på ergonomiska möbler

Det är viktigt att tänka på skrivborden och stolarna på ett IT-kontor. Eftersom medarbetarna sitter vid datorn dagarna i ända är det en bra idé att satsa på ergonomi. Det är viktigare att skrivborden och stolarna är funktionella än snygga. Att ha höj- och sänkbara skrivbord är en bra investering. En annan viktig sak är belysningen. Att ha både en bra takbelysning men även skrivbordsbelysning är av vikt. Det påverkar arbetet enormt mycket om belysningen är dålig.

Tavlor och växter gör inredningen levande

Att det finns avkopplingsplatser på kontoret är bra för medarbetarna. De behöver kunna släppa tankarna på jobbet en stund. Därför är det bra att ha en hörna där det är bekvämt att sitta och slappna av. Tavlor är en inredningsdetalj som är perfekt att använda på kontor. Att inreda med tavlor och posters kan göra kontoret mer levande. Växter är en annan inredningsdetalj som är suverän att använda. Växter bidrar till en trevlig, kreativ och levande miljö. Dessutom är växter positiva att ha för inomhusluften.