Så får du dina pengar att växa snabbare

Så får du dina pengar att växa snabbare

Vill du få en bättre utveckling på dina pengar ska du satsa på ränta på ränta. Det gäller dock att ha tålamod och tänka långsiktigt. Ränta på ränta ger samma effekt på fonder och aktier som sparkonto med ränta.

Det är viktigt att ha koll på ränta på ränta eftersom det kommer att hjälpa dina pengar att växa. Om du har pengarna på ett sparkonto med ränta får du ränta på dina pengar varje månad eller varje år. Om du låter pengarna som du fått som ränta ligga kvar får du nästa gång ränta på dom pengarna även kallad ränta på räntan. Effekten är den samma med avkastning från till exempel aktier. Om du köper aktier som ger utdelning är det den du ska välja att återinvestera. I fonder görs återinvesteringarna automatiskt. Ränta på ränta bygger på samma princip oavsett om du investerar i aktier och fonder eller sparar på ett räntekonto nämligen att om du väljer att återinvestera dina pengar som du fått genom avkastning kommer pengarna att växa.

Världens åttonde underverk

Ränta på ränta är något Albert Einsteins kom på och kallas även ”världens åttonde underverk”. Ju längre tid du sparar eller investerar desto bättre effekt får du av ränta på ränta, tänk därför långsiktigt. Kapitalet växer kraftigare med tiden och kurvan går brantare uppåt ju längre tiden går. Vill du få en bra ekonomisk utveckling är det ränta på ränta du ska satsa på.

”Den andra hälften kan du investera och se pengarna växa med ränta på ränteeffekten, säger hon.”
Expressen 14 maj 2020