Smarta lösningar för moderna arbetsplatser

Smarta lösningar för moderna arbetsplatser

En arbetsplats ser idag väldigt annorlunda ut jämfört med 20 år bakåt i tiden. Idag letar de flesta efter moderna och smarta lösningar som underlättar för de anställda. Vilka lösningar är egentligen värda att investera i? Läs vidare för att få reda på detta!

Något som många företag funderar över är hur de ska lösa situationen med nycklar. Det är väldigt få som vill ha fysiska nycklar. Dels finns risken att de kommer bort och hamnar i fel händer, dels är det mycket att hålla reda på för de anställda. Att leta reda på rätt nyckel kan ta värdefull tid som egentligen kan läggas på själva arbetsuppgifterna.

Hitta smarta nyckellösningar

Keycard,Contact,Digital,Door,LockDet finns idag många företag som sysslar med att leverera smarta nyckellösningar till olika företag. Ett av dessa är Creone Sverige som hjälper både det mindre och det större företaget. Du kan till exempel använda dig av passerkoder som bara de anställda har tillgång till. Om du behöver använda fysiska nycklar kan dessa förvaras i ett nyckelskåp med kod. Då kan de anställda bara ta fram den när den ska brukas. Dina behov som företag är förmodligen väldigt individuella och beror på dina lokaler och de anställda. Därför kan du få en skräddarsydd lösning som passar för just ditt företag.

Smarta lösningar för hemmaarbete

Focused,Young,African,Businessman,Wear,Headphones,Study,Online,Watching,WebinarIdag blir företagen allt mer flexibla och vill kunna erbjuda ett så kallat hybridkontor. Det innebär att dina anställda både kan sitta hemma och jobba och komma till kontoret. Det är självfallet upp till dig själv att avgöra om din verksamhet är lämplig för detta eller inte. Om svaret är ja, måste du se till att det finns rätt teknik. Har du till exempel rätt utrustning för att kunna hålla ett jobbmöte med alla dina anställda? Idag är det väldigt populärt att använda Zoom vilket är ett videoprogram som alla kan installera på sina datorer. Du måste även ställa dig frågan om de anställda ska få en jobbdator eller om de ska stå för den själva. Andra lösningar som du bör titta på är:

  • Ett program som kan dela filer
  • Någon form av chattprogram
  • Ett bra program för videochattar

Tänk på säkerheten

Det kan vara lätt att lockas av alla dessa smarta lösningar som presenteras på marknaden idag. Men du måste vara 100% säker på att de uppfyller säkerhetskraven för ditt företag. Du vill inte riskera att någon annan kan få tag i känslig information om ditt företag eller kunna hacka sig in. Om dina anställda har en jobbdator måste de även tänka på säkerheten när de arbetar hemifrån. Många sätter sig till exempel på ett café eller en restaurang och jobbar. Då måste de tänka på säkerheten när de ansluter sig till ett offentligt nätverk. Därför är det också bra att titta på smarta lösningar som garanterar säkerheten för ditt företag. Det handlar om allt från kryptering till hur du sparar data. Det kan vara en god idé att ta hjälp av en rådgivare om du är osäker på hur detta fungerar.