Skydda mobilen, redan från första dagen

Skydda mobilen, redan från första dagen

Det är ofta en kostsam investering att köpa en smartphone. Särskilt om du köper en helt ny variant. Men om du gör det – se till att skydda den med rätt tillbehör. Vilka mobiler ligger på världslistan över mest köpta smartphones just nu?

 

Att skydda sin iPhone med mobilskal, fodral och skärmfilter är något de flesta gör, ingen vill ju att deras mobil ska så sprickor eller helt gå sönder. På Phonelife går det att hitta mobiltillbehör snabbt och enkelt. Det gäller att skydda mobilen redan från första dagen.

Men är verkligen iPhones så sköra som man trott? Inte alla i alla fall. I en artikel i MacWorld går det till exempel att läsa om hur dykare hittat en iPhone X som legat hela två veckor i en älv, men som ändå fungerade när han torkat den och laddat den. Helt utan några som helst skador. Det säger ändå något om hållbarheten och inte minst om vattentätheten. Men givetvis ska man ändå skydda sin telefon.

iPhone X inte längre allra mest populär

Trots sina vattenavvisande egenskaper och allmänna popularitet är nu smartphonen iPhone X inte längre den mobil som säljer bäst i världen. I Computer Sweden går det att läsa om hur Samsung med sina toppmobiler säljer bäst i världen just nu, sedan april månad i år, då iPhone X puttades ner från förstaplatsen. Den mobil som säljer allra bäst är Samsungs Galaxy S9 och därefter kommer Samsung Galaxy S9 Plus. iPhone ligger nu på en tredjeplats. En bubblare i sammanhanget är nykomlingen Xiaomi som har mobiler på både sjätte- och åttondeplats. Det är första gången för märket att synas på en sådan plats. Det är mobilerna Redmi 5A och Redmi 5 Plus/ Note 5 som ligger på de respektive platserna.

Frågan är vilket företag och vilken smartphone som kommer toppa listan härnäst. En möjlighet är nya iPhone som kommer i höst. I Nyteknik skrivs det bland annat att Apple troligtvis släpper hela tre mobiler i höst, en uppföljare till iPhone X och en iPhone X Plus i två versioner. En med Oled-skärm och en med Lcd-skärm. Enligt rykten kommer telefonerna vara mycket billigare än tidigare varianter och kosta 900 dollar och neråt.