Förenkla livet för dina medmänniskor – läs till ingenjör

Att utbilda sig till ingenjör kan man göra vid flera lärosäten i Sverige som bland annat KTH i Stockholm eller Chalmers i Göteborg. Det finns massor av olika inriktningar att välja mellan för den som funderar på att läsa vidare. Man kan efter avslutade studier jobba inom många olika områden beroende på vilken inriktning man valt.

Som byggingenjör kan du jobba med planering, konstruktion eller produktion. Du läser ämnen som byggmekanik, byggfysik, byggkonstruktion och projektering. Du får goda kunskaper om hela byggprocessen.

Dataingenjören lär sig programmera och konstruera datorprogram och system för att underlätta livet för människan. Det kan innebära allt från intelligenta hus till ett program som förstår frågan: Elpriser jämförelse, och som ger dig en lista på bästa elpriser som svar . På utbildningen studerar man programmering, datateknisk och projekt där man ofta jobbar i grupp.

En automatiseringsingenjör jobbar med modern produktion i gränslandet maskin – människa – miljö. Utbildningen är en bred utbildning som omfattar allt från styrteknik, produktionssimulering, robotar, projektledning och ekonomi. Avslutande examensarbete gör i samband med ett företag för att lära sig att utveckling av nya tillverkningssystem är ett lagarbete.

Designingenjörer jobbar med utveckling av smarta och innovativa produkter. Man får lära sig kreativ produktutveckling inom design, ergonomi och teknik. Inom utbildningen lär man sig om mekanik och hållfasthetslära samt mekatronik för att sammanföra kunskaper i problemlösning, programmering och elektronik.

Det finns flera andra ingenjörsutbildningar och det är enkelt och hitta information om dessa på nätet. Sök på ingenjörsutbildningar och ett lärosäte för mer information.