En växande tech-marknad kräver effektiv HR

En växande tech-marknad kräver effektiv HR

Tech-marknaden växer så det knakar i Sverige. Samtidigt upplever många inom branschen att man lätt avstannar på startupnivå och att det inte finns resurser och utrymmen att växa sig större. Ett sätt att kliva ur startupskalet är genom att anlita en HR-byrå som kan sköta rekryteringen och löner åt dig. Då att du kan fokusera på det du är bra på istället.  

Att outsourca sitt HR-system är ett allt mer populärt sätt att effektivisera sitt företag, speciellt om man som många techföretag växer ”så det knakar”. Sverige har goda förutsättningar för smarta innovationer, inte minst när det gäller hållbarhet och utveckling för en grön omställning kommer Sverige som mycket intressanta i tekniksektorn, det finns en rad olika idéer för en techentreprenör eller investerare att förkovra sig i. Samtidigt erfar många att de avstannar på startupnivån och inte förmår växa. Hur kan det komma sig?

Från startup till växande bolag

Regeringen är också väl medveten om att det finns utmaningar inom livsmedelssektorns innovationssystem, vilket egentligen indikerar att det finns mycket att göra och många jobb att skapa. Trots att Sverige drivs av hög innovationskraft är det många startups som har problem med att växa – inte för att efterfrågan inte finns, men för att man helt enkelt inte har tillräckliga möjligheter. Därför har några kända entreprenörer skrivit ett manifest:

”Initiativtagarna menar att det är enkelt att starta företag i Sverige – svårigheten ligger sedan i att skala upp och bli större. Anledningen, som startupmanifestet sammanfattar, är brist på kapital, brist på kompetens och en negativ attityd mot entreprenörer.” läs artikeln här.

Ett knep många använder sig av är helt enkelt att outsourca sin HR, eftersom en växande fas handlar just mycket om rekrytering, lönesättning och liknande. När man borde fokusera på att utveckla sina tjänster och innovationer sitter man istället fast med administration som man som techentreprenör ofta inte är utbildad inom eller har erfarenhet av.